Pedagogiskt

Nordic Baroque Dancers undervisar barockdans för alla åldrar och nivåer. Undervisningen utgår från barockens rörelsemönster och dansformer, och betonar kroppsmedvetenhet, musikalitet, stilkänsla, dansglädje och förmåga att dansa tillsammans.


INTERNATIONAL SUMMER ACADEMY OF BAROQUE DANCE

Den 3-9 augusti 2014 arrangerar Nordic Baroque Dancers i samarbete med Löftadalens folkhögskola en internationell sommarkurs i barockdans. De absolut bästa lärarna från Europa kommer till Halland för att inspirera och dela med sig av sina kunskaper, inte bara i barockdans utan även i närliggande ämnen som Feuillet-notation, renässansdans, Cramér-repertoar och mycket annat.

Med utsikt över havet, närhet till stranden, daglig yoga- och pilatesträning och trevligt boende finns alla förutsättningar för en fantastisk vecka med barockdansträning på högsta internationella nivå!

Ladda ner kursfolder »


Barockdans i skolan

Barockdansundervisningen går att anpassa till alla årskurser från förskola till gymnasium. Den tränar viktiga sociala, motoriska och estetiska färdigheter och fungerar i flera av skolans ämnen: idrott och hälsa, dans, drama, musik och historia. Läs mer här »

För frågor och bokning, kontakta Karin Modigh.[slideshow_deploy id='407']